Хіти тижня. Вони вже відрепетирували: Арестович розповів, як Росія окуповує Білорусь

Росія, швидше за все, спробує діяти за кримським сценарієм.

Після проведення навчань "Захід-2017" Росія дійсно залишила на території Білорусі частину своїх Збройних сил, тим самим виконавши нову частину свого плану щодо "м'якої окупації" своєї "союзною держави". Про це блогер і військовий експерт Олексій Арестович розповів в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Потрібно розуміти, що таке "м'яка окупація". Це не так, що танк стоїть на перехресті. Білорусь і так дуже лояльна до Росії. А враховуючи, що весь вищий командний склад всіх силових структур Білорусі без винятку закінчував російські військові академії, там уже подвійна або навіть потрійна лояльність", - зазначив експерт.

За його словами, Росія, швидше за все, спробує по кримському варіанту окупувати Білорусь. "Вона розкладає силовиків, перетягує ключових осіб на свою сторону, людей з державного управління. І в потрібний момент - бац! - і виявиться, що є свята союзна держава Росії та Білорусі. А Лукашенко (президент Білорусі. - Ред.), який не хотів цього, прокинувся у кайданках на руках, а навколо всі ці силовики, які закінчили російські академії, стоять і кажуть: "Здрастуйте, Олександре Григоровиче! Ви, виявляється, зрадник", - говорить Арестович.

При цьому військовий експерт зазначає, що саме такий варіант є для Москви більш ефективним. "Навіщо всі ці героїчні залишення військ і так далі? Сходивши туди, вони просто відпрацювали швидке перекидання російських військ на територію Білорусі в разі потреби і застосування їх спільно з білоруськими збройними силами. Оскільки це дуже складна дія, там вилазить маса нюансів (від стану доріг до стану нормативно-правової бази, на яку можна спиратися при такому перекиданню), то ці нюанси потрібно було відрепетирувати. Ось вони і відрепетирували. Наступне перекидання може бути до 2019-2020 року. І ось тоді вже вони будуть більш підготовленими", - додав Арестович.

"Бавовни" стає все більше: Розвідка Британії оцінила здатність Москви захистити військові заводи від українських дронів

вівторок, 16 квітень 2024, 16:38

Російська влада намагається балансувати між захистом заводів у глибині країни та військ на лінії фронту. Пріоритет віддається військовим, а чи не цивільним, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter. Як за...

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...