Хіти тижня. "Вороги народу": Савченко і Береза посварились на засіданні Комітету нацбезпеки через Донбас (відео)

Непорозуміння між нардепами сталося в ході обговорення законів про деокупацію Донбасу.

Народні депутати від Народного фронту Юрій Береза і позафракційна Надія Савченко посварилися під час засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, передають Патріоти України.

Висловлюючи свою позицію, Савченко закликала "не робити ворогів народу з тих, хто воює на Донбасі".

"Сам законопроект є непродуманим. Я хочу застерегти українців, ви хочете мати Україну, одну, неподільну, чи ви хочете мститися одне одному до скону? За часів Радянського союзу було таке поняття "вороги народу". Так от ворогами народу були наші воїни УПА на довгих 70 років. Ви зараз робите таку саму помилку, історичну помилку, якби ви не ставилися до тих, хто зараз воює на Донбасі", – заявила Савченко.

На ці слова дуже різко відреагував член комітету Юрій Береза.

"Пані Надія, ви взагалі-то в українському парламенті. Я перепрошую. Подумайте, про що ви мелете. Закрийте рота врешті", – кричав Береза.

У сварку втрутився глава комітету Сергій Пашинський, який заспокоїв нардепів.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...