Хіти тижня. Вперше з 2015 року: Нацгвардію перекидають на передову

Зараз бригада швидкого реагування виконує бойові завдання на Світлодарській дузі. Крім оперативного реагування на провокації бойовиків Нацгвардія розмінує дороги і проводить рейди з пошуку диверсійних груп.

Бойцов нацгвардію повернули на передову. Вперше за два останні роки нацгвардейцам довірили позиції на лінії фронту, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Вони ламають стереотипи про нацгвардійців в зоні АТО. До недавнього часу їм довіряли охороняти блокпости і лише кілька місяців тому повернули на нульову лінію. Спочатку їх називали легкої піхотою, згодом бригадою швидкого реагування. Два роки їх навчали і тренували за стандартами НАТО.

«У нас є артилерія і танки і зенітні підрозділи, і БТР. Ми можемо захищати нашу державу повністю, виконувати всі піхотні завдання», - повідомив командир бригади швидкого реагування Нацгвардії України Олександр Волошин.
Перші нацгвардійці повертаються додому з лінії фронту. Більшість з них боролися в добровольчих батальйонах ще два роки тому.

Бойовики зміцнюються, провокують обстрілами і заходять диверсійними групами, залишаючи за собою смертельні подарунки. Щодня українським воякам доводиться прочісувати дороги і посадки в пошуках розтяжок і мін.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...