Хіти тижня. Вражаюча "компетентність" польських партнерів": В'ятрович відреагував на заяву Мінкульту Польщі

У Польщі голову Інституту національної пам'яті назвали "безвідповідальною людиною з нав'язливими антипольськими ідеями".

Володимир В'ятрович. Фото:Styler - РБК-Украина

Незнання того, що Український інститут національної пам'яті є органом виконавчої влади, свідчить про некомпетентність заступника міністра культури Польщі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передають Патріоти України.

Він прокоментував заяву заступника міністра культури Польщі Ярослава Селліна, в якій той назвав УІНП "неурядовою організацією", а В'ятровича - "безвідповідальною людиною з нав'язливими антипольськими ідеями".

"Вражаюча "компетентність" польських партнерів - запорука ефективної співпраці з ними. Заступник міністра культури Польщі впевнений, що Український інститут національної пам'яті ... громадська організація", - написав він.

Як повідомлялося раніше, 6 листопада заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлін заявив, що, на його думку, Київ довірив вести історичні переговори Інституту нацпам'яті - "неурядовій організації", яку очолює "безвідповідальна особа з нав'язливими антипольськими ідеями".

Зазначимо, Український інститут національної пам'яті є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра культури і який реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам'яті українського народу.

Як відомо, завідувач відділом Інституту історії України НАНУ Станіслав Кульчицький заявив, що Польща не має права визначати, хто в Україні є прийнятною кандидатурою для ведення історичного діалогу.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...