Хіти тижня. "Всем уже надоели": Росія масово видворяє "ополченців" з Донбасу

Навіть родини, створені із російськими громадянками, не рятують військових злочинців від російського "правосуддя".

Росіянам вистачає своїх власних терористів. Ілюстрація: РБК.

У Росії затримують «ополченців» з Донбасу і намагаються тут же відправити їх додому. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти України.

Пропагандисти не приховують, що бойовики «якщо чесно» вже набридли. «Они всем уже, если честно, надоели. Но что поделать: они существуют», — пишуть вони.

У ЗМІ підкреслюється, що мова йде про громадян України - на батьківщині їх чекає покарання за пособництво окупантам. Видання наводять як приклад 28-річного українця Миколу Трегуба, який перебував за гратами п'ять місяців. Він отримав тимчасовий притулок в Росії, що і призупинило його видворення з країни. Однак з в'язниці його не випустили. Щоб вийти на свободу, йому довелося оголосити безстрокове голодування.

«Николай, чтобы не попасться, переехал в Россию, как многие, жил здесь на птичьих правах, работал где придется, ночевал — тоже; да, это его косяк. Хотя он утверждает, что не раз пытался все оформить по закону, однако чиновники его футболили из кабинета в кабинет. Потом все же удалось подать документы на трудовой патент, и ровно за три дня до его получения парня остановили стражи порядка. С тех пор Николай и сидит», — розповідають пропагандисти.

Вони стверджують, що «будь-хто може назватися рятівником "русского мира". «Як перевірити - ополченець це або пройдисвіт, який бажає осісти в Росії-матінці?» - йдеться в ЗМІ. Також вони наводять історію ще одного бойовика, 37-річного Сергія Коржова. У Росії він проживає на підставі тимчасового притулку, у нього є цивільна дружина, росіянка, маленька дитина. Однак в лютому поточного року Коржова, який йшов в магазин, зупинила група співробітників ППС. Перевіривши документи, правоохоронці виявили у нього український паспорт і ксерокопію документа про тимчасовий притулок. В ході словесної перепалки поліцейські на очах у затриманого порвали копію довідки про тимчасовий притулок і відправили бойовика в відділення, де протримали три дні. Потім суд виніс постанову про видворення.
Бойовика врятували його подільники, що працюють в Росії. Зараз він перебуває за ґратами. «Здесь делать нечего. Мы в России никому не нужны», — скаржаться терористи.
"Это правда. Во всех отношениях. Стоит только вспомнить, что о скорбной дате — 2 июня, дне, когда четыре года назад первый раз началась авиабомбардировка Донбасса со стороны Украины, погибли мирные жители, а наивные добровольцы сотнями рванули в ЛНР и ДНР „спасать наших“, — не вспомнил никто», — пишуть пропагандисти.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...