Хіти тижня. Втрачати нічого: Названа умова, за якої Росія піде на анексію Донбасу

Президент Росії Володимир Путін може піти на анексію Донбасу, якщо Захід буде продовжувати політику невизнання законної анексії Криму. Про це заявив екс-радник президента РФ Андрій Ілларіонов в інтерв'ю виданню "Сегодня", передають Патріоти України.

"До тих пір, поки у Путіна буде зберігатися надія на розмін окупованого Донбасу на визнання Заходом анексії Криму, ситуація в цілому буде зберігатися без змін. Якщо ж він переконається, що неприйняття Заходом анексії Кримом носить не ситуативний, а принциповий характер, то в якийсь момент він може анексувати і окупований зараз Росією Донбас", - сказав Ілларіонов.

Андрій Ілларіонов звернув увагу, що на відміну від самопроголошеного Придністров'я, окупований Донбас має спільний кордон з Росією. Збільшення території Росії може сприяти для Путіна збільшенням рейтингу під час виборів.

На утримання Донбасу витрачається незначна частина бюджету РФ.

"На окупованому Росією Донбасі зараз живе близько 3 млн осіб. Це приблизно 2% від нинішнього населення Росії. Тобто межа прогнозованого збільшення витрат з російського бюджету – 2%. Плюс до цього в ОРДЛО йде якась економічна діяльність, видобувають вугілля, є металургія, хімія, машинобудування, відповідно, є якісь доходи і якісь податки", - підкреслив Ілларіонов.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...