Хіти тижня. Витік з Кремля: Російський план "Троя" по завоюванню половини України

Путін планував акцентувати у військовій доктрині увагу на кібератаках, інформаційній війні і точкових ударах.

Путін і Сурков. Фото:24 канал

Витік листів Владислава Суркова, впливового кремлівського помічника, допоміг розкрити деякі можливі факти стратегії РФ по дестабілізації України. Доповідь аналізувало видання The Times, передають Патріоти України.

Один зі співавторів доповіді, Боб Сілі, депутат від Консервативної партії Великобританії, стверджує, що витік "пролив світло на плани таємних операцій і гібридної війни і розповів про те, які суми передбачалося виділити на те, що повинно було бути зроблено протягом усього шляху до повалення регіональних урядів - від кібератак до кампаній з розповсюдження підроблених новин, хабарів і проплачених демонстрацій".

Зламана переписка Кремля про те, як вести кампанію дезінформації в Україні, "вражає безсоромним і аморальним цинізмом". У листах з акаунтів, пов'язаних з заступником Суркова Іналом Ардзінбою, обговорюються ціни на все - від насадження нових історичних і філософських ідей до транспортування "спортсменів" на мітинги і хабарів місцевим ЗМІ та поліції. Згадується стратегія "Троя", націлена на Запоріжжя; особлива увага приділяється Харкову. Невідомо, чи вважали в Москві план серйозною пропозицією.

Закладені витрати передбачали 40 тис. доларів на організацію протестів, 10 тис. доларів на підтримку мережі агентів в СБУ і МВС і 49 тис. доларів на транспортні засоби.

Документ був частиною третього траншу електронних листів, зламаного мережею українських хакерів в листопаді минулого року після двох попередніх в 2016 році, детально вивченого Бобом Сілі.

Кремль називає матеріали, випущені групою, сфабрикованими, хоча деякі автори листів, відправлених на адресу Суркова, свідчать про те, що вони справжні.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...