Хіти тижня. Вздовж українського кордону Росія стягнула війська: Турчинов повідомив про серйозну загрозу вторгнення РФ

Секретар РНБО підкреслив, що Росія розгортає нові підрозділи на лінії з нашим кордоном не лише для демонстрації сили, бо це занадто дорого коштує для неї.

Олександр Турчинов. Фото:Деловая столица

Російська Федерація активно намагається розгорнути вздовж кордону з Україною додаткові військові підрозділи РФ, чисельність яких сягає рівня 2014 року. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після урочистої передачі військової техніки українській армії у Харкові, зазначають Патріоти України.

"Можемо побачити не тільки розташування військ на окупованій території Донецької та Луганської областей. Ми можемо подивитися, що відбувається вздовж українського кордону – активне намагання розгорнути додаткові військові підрозділи. І по кількості вони можуть бути співставлені з тими, що були в 2014 році, коли Держдума приймала рішення про введення військ РФ. Тому це серйозна загроза," – сказав Турчинов.

Окрім того, секретар РНБО підкреслив, що Росія розгортає нові підрозділи на лінії з кордоном України не лише для демонстрації сили, бо це занадто дорого коштує для неї.

"Ці сили можуть бути використані для ведення активних бойових дій. І ми повинні це розуміти і повинні бути готові до цього", – наголосив Турчинов.

Джерело: 24 канал

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...