Хіти тижня. Вже не "російське озеро": Чому і як США посилюють "кулак" у Чорному морі

Вашингтон намагається домогтися того, щоб військова присутність США в Чорному морі стала новою нормою для РФ.

Ілюстрація:АСН

Сполучені Штати Америки нарощують свою військову присутність в Чорному морі. Вважають, що це є необхідною відповіддю на зростаючу активність Росії в регіоні. Також офіційні особи США і НАТО звинуватили Москву у розгортанні великої кількості військ і військової техніки в Криму в останні роки. Про це повідомляє CNN, зазначають Патріоти України.

У суботу есмінець ВМС США Carney увійшов у Чорне море, приєднавшись до ще одного американського бойового корабля, який вже знаходився там, передає CNN. Відзначається, що це перший раз, коли два військові кораблі ВМС США знаходилися в Чорному морі з липня 2017-го.

Віце-адмірал Крістофер Греді, командувач 6-м флотом ВМС США, заявив, що рішення “направити відразу два корабля в Чорне море було прийнято заздалегідь, а не як реагування на що-небудь”. Крім того, Вашингтон намагається домогтися того, щоб військова присутність США в Чорному морі стала новою нормою для РФ.

Два американських оборонних чиновники з Європи розповіли, що Росія особливо чутлива до військових операцій США на Чорному морі, з огляду на недавні кроки Росії по мілітаризації Криму. Кажуть: “Ви направляєте кораблі в Чорне море, що змушує їх відчувати себе під загрозою”.

Підкреслюється важливість посилення активності ВС США в регіоні, яка може зробити Росію менш вразливою до американської військової присутності. Це також в перспективі дозволить сторонам виробити більш чіткі правила поведінки в умовах, коли збройні сили двох держав діють в безпосередній близькості одна від одної.

Міністерство оборони США звернулося до Конгресу з проханням затвердити на 2019-й бюджет на оборону у розмірі $686 млрд. Причиною називають загрозу з боку Китаю та Росії.

Бюджет стане одним із найбільших в історії оборонного відомства.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...