Хіти тижня. За Азовське море: Європейський союз вдарив санкціями по Росії

Європейський союз узгодив санкції проти восьми росіян у зв'язку з агресією РФ проти України у Керченській протоці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Подробиць агентство поки не повідомляє. При цьому наголошується, що в ЄС поки не мають наміру вносити російські компанії до списку санкцій через морську агресію РФ проти України.

За даними радіостанції RFE/RL, під санкції потраплять "близько восьми осіб". Їм буде заборонений в'їзд до ЄС, а активи на території Євросоюзу будуть заморожені.

Про обмежувальні заходи може бути оголошено на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС 18 лютого у Брюсселі. При цьому імена людей, що потраплять під санкції, в понеділок можуть не бути оприлюднені, оскільки підготовчі правові процедури на той час, можливо, не вдасться завершити.

Раніше брюссельський журналіст Рікард Йозвяк повідомив, що в ЄС активно обговорюють нові заходи проти РФ. "Дипломати ЄС сьогодні все ще обговорюють можливість включення більшої кількості росіян до санкційного списку через події в Азовському морі", — пояснив він.


Джерело: Обозреватель

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...