Хіти тижня. "Замість "бандерівської" святині - насипали дорогу": Поляки продовжують плюндрувати вже зруйнований пам'ятник УПА (фото)

Такий крок може спровокувати міжнародний скандал на тлі того, що українська сторона наполягає на відновленні пам'ятника.

Фото: ТСН.У польському селі Грушовічі як будматеріали для дороги використовували частини демонтованого пам'ятника воїнам Української повстанської армії (УПА). Про це розповів голова гміни Стубно, до якої зараховується село Грушовічі, Януш Слабіцкій в інтерв'ю виданню Na Temat, передають Патріоти України.

"Камені (залишки пам'ятника. - Ред.) були утилізовані. Вони тепер служать польській громаді. З них насипали дорогу. Я подумав, що бандерівці зроблять з цих каменів свою реліквію і національну святиню. Ось чому я вирішив цьому запобігти. Звичайно, це цинічно. В іншій ситуації я б повернув ці камені, але знаючи, куди все йде, було зроблено, як я сказав", - зазначив він.

При цьому Слабіцкого не турбує, що такий крок може спровокувати міжнародний скандал на тлі того, що українська сторона наполягає на відновленні пам'ятника.

"Вони з нашими пам'ятками роблять що хочуть. Скажу так: немає ні найменшого шансу на те, щоб цей пам'ятник був відновлений. Хіба що в тих краях зміниться влада. Вдруге ми такої дурниці не зробимо", - заявив староста.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...