Хіти тижня. Заважаємо будувати "Велику Мадярію": Угорщина накинулась на Україну з трибуни Генасамблеї ООН

Де-факто сусідня держава проти, щоб закарпатські меншини знали державну мову, замість того наполягають, щоб коштом України готували кадри заробітчан та мігрантів.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звернувся до верховного комісара ООН з прав людини з вимогою провести розслідування через український закон про освіту, - передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Цей закон набагато більше скорочує права (на використання мови меншин - ред.), забороняє дітям до 10 років отримувати освіту рідною мовою", - сказав він з трибуни Генасамблеї ООН.

За його словами, закон «порушує конвенцію ООН і міжнародні норми» і здатний створити небезпечний прецедент, якщо ООН буде зберігати мовчання.

«Ми наполегливо закликаємо високого комісара ООН з прав людини почати розслідування в зв'язку з прийнятим законом в Україні і використовувати всі засоби для припинення порушень прав меншин цим новим законом», - підкреслив Сийярто.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...