Хіти тижня. "Завершення цього проекту остаточно розв'яже руки Кремлю": Найєм про небезпечні плани РФ

Будівництво трубопроводу в обхід України – підготовка до можливої майбутньої війни, на яку деякі країни ЄС необдумано закривають очі.

Німеччина не бажає бачити небезпеку "Північного потоку-2". Фото: 5 канал.

"В історії будь-якої країни є моменти, коли від переконаності, системності та наполегливості невеликого кола політиків і дипломатів залежить не передбачуване майбутнє, а дуже відчутна можливість запобігти трагедії. Зараз саме такий момент. У ці дні всі українські дипломати, політики і експерти на всіх європейських майданчиках докладають максимум зусиль, щоб переконати наших партнерів і союзників зупинити будівництво Північного потоку – 2", - пише нардеп Мустафа Найєм на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Якщо для країн Європи будівництво нового трубопроводу – це розмови з області теорії, для нас з вами – це пряма загроза. Будівництво обхідного трубопроводу – підготовка до можливої майбутньої війни, на яку деякі країни ЄС необдумано закривають очі.

Завершення проекту остаточно розв'яже руки Кремлю. Розгортання повномасштабної операції на Сході і дестабілізація ситуації в Україні вже не будуть перешкодою для постачання російського газу до країн ЄС. Ще недавно це можна було видати за наші надумані страхи, але тепер, після конфлікту з Константинополем і очевидним нагнітанням емоцій навколо України в інформаційному просторі РФ – це вже виглядає як реальний план.

На жаль, багато європейців виявилися більш «наївними», ніж нам здавалося – практично всі країни, через які прокладається Північний потік – 2, дали свою згоду на його будівництво. Просто щоб ми були тверезими і дивилися на реальність широко відкритими очима: проект прямо або побічно підтримують Німеччина, Нідерланди, Великобританія, Австрія, Чехія, Фінляндія, Швейцарія, Мальта, Словаччина і Норвегія.

Наших друзів у цьому списку (противників будівництва трубопроводу) теж багато – Польща, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Угорщина, CША і Данія. До речі, Данія зараз одна з ключових країн, територією якої проходить 10% довжини труби, і яка досі не дала згоди на прокладання труби. Є альтернативний маршрут потоку – в обхід Данії, але він ще не затверджений".

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...