Хіти тижня. Здала усіх: Спіймана у США шпигунка Кремля зробила гучне зізнання

Марія Бутіна розповіла і про свого російського куратора, і про американського бойфренда-політика.

Марія Бутіна вирішила здати усіх. Фото: Рейтерс.

Арештована у США за підозрою в шпигунстві росіянка Марія Бутіна офіційно визнала провину в участі у змові з метою нанесення шкоди Штатам. Про це вона заявила 13 грудня в суді, погодившись укласти угоду зі слідством і відмовившись від судового процесу, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Уточнюється, що Бутіна ствердно відповіла на питання судді Тані Чаткен, чи вступала вона з 2015 по 2018 рік у змову з особами на території США для нанесення шкоди. Видання "РІА Новини" також повідомляє, що до зізнання суддя поставила їй низку питань, щоб переконатися в осудності обвинуваченої.

"Чи розумієте ви, що в разі визнання провини ви можете бути депортовані одразу після відбуття покарання", – уточнила суддя, на що росіянка дала ствердну відповідь. Вона підтвердила, що умови утримання в одиночній камері не вплинули на її рішення укласти угоду зі слідством. Уточнюється, що росіянка трималася спокійно і впевнено.

Чаткен не виключила можливості її депортації, але пояснила, що таке рішення ухвалюватиме не суд, а інші відомства. Наступні слухання щодо справи пройдуть 12 лютого 2019 року. Бутіній загрожує до 5 років в'язниці або штраф до $250 тисяч.

Також CNN повідомляє, що вона назвала свого куратора правоохоронцям. За даними видання, їм може бути колишній чиновник Олександр Торшин, який займав кілька керівних посад у російському уряді і нещодавно пішов із посади заступника голови Центрального банку РФ.

Крім того, Бутіна надала слідству інформацію про свого американського бойфренда, представника Республіканської партії Пола Еріксона, який нібито допоміг їй проникнути в консервативні політичні кола і виявити впливових людей.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...