Хіти тижня. Жириновський виступив із гучною ініціативою про майбутнє Росії

Політик заявив, що Конституція РФ не відповідає нинішнім реаліями, тому повинна бути кардинально змінена.

Володимир Жириновський

Так, за словами Жириновського, в преамбулу Основного закону повинні бути внесені статті, що стосуються територіального устрою Росії і державної мови, передають Патріоти України з посиланням на РІА Новости.

Він також виступив з ідеєю замінити іноземне слово "президент" на "голова" або "верховний правитель" і скоригувати формулювання про те, що глава держави не може обиратися більше двох строків підряд.

"Наприклад, взяти п'яту статтю. Вона присвячена територіальному устрою Росії. У ній говориться, що наша країна складається із республік, країв, областей, автономних округів, причому республіки позначені як держави! Вони мають свої конституції і законодавство. Це нікуди не годиться. У нас одна єдина держава. Також і державна мова може бути тільки одною, а решта вивчаються добровільно", - вважає він.

При цьому Жириновський зазначає, що "про найбільший, державоутрорюючий народ Росії - росіян - не сказано ні слова, наче його немає".

"Ми вже багато років пропонуємо в преамбулі до Конституції замінити "Ми, багатонаціональний народ Російської Федерації..." на "Ми, росіяни та інші народи Росії, домовилися про таке" і так далі", - нагадав він.

Також Жириновський має намір скасувати пункт, згідно з яким "міжнародні договори мають більшу юридичну силу в Росії, ніж наше власне законодавство".

"Глава держави за Конституцією - це президент. Це абсолютно чуже нам слово. Ніколи до 1990 року воно у нас не використовувалося. Ми пропонуємо взяти наш аналог - голова або, наприклад, верховний правитель, як було за Колчака. Головне, щоб це було російське слово. Не може голова держави називатися іноземним терміном", - додав скандальний політик.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...