Хіти тижня. Живе "м'ясо" до Росії не повертають: Стало відомо, куди Кремль відправляє найманців з Сирії та Донбасу

Ветерани кампаній і керівник ПВК повідомляють, що російська влада офіційно не визнає участь у збройних конфліктах за кордоном співробітників приватних військових компаній, так як за російським законодавством це підпадає під статтю «найманство».

Фото: MillitaryArms.ru.Найманці російських приватних військових компаній, які брали участь в боях на сході України і в Сирії, зараз беруть участь і в збройному конфлікті в Судані на стороні уряду Омара Башира, передають Патріоти України з посиланням на "ДонПрес".

Ветераны кампаний и руководитель ЧВК сообщают, что российские власти официально не признают участие в вооруженных конфликтах за рубежом сотрудников частных военных компаний, так как по российскому законодательству это подпадает под статью «наемничество». При этом в Украине и Сирии присутствие россиян неоднократно фиксировалось.

Один из ветеранов сражений на востоке Украины и в Сирии на условиях анонимности сообщил: «Я слышал, что люди туда поехали и уже даже вернулись с тяжелой формой малярии. У нас интересы там есть, но мы там не воюем и не участвуем. Там вялотекущий пограничный конфликт».

Руководитель частной военной компании «РСБ-Групп» Олег Криницын отметил, что его сотрудники в Судан не поехали и «находятся на местах своей дислокации».

Экс-«министр обороны» «ДНР» Игорь Стрелков (Гиркин) сообщает: «Все больше подтверждений того, что „следующая остановка“ в заморских приключениях намечается на Судан. Типа, в Сирии „скоро победа“, а „зарабатывать международный терроризм“ где-то обязательно надо».

В то же время, экс- командир батальона «Восток» Александр Ходаковский на вопрос BBC, слышал ли он об отправке добровольцев из России в Судан, ответил: «Слухи такие ходят, но пока без подтверждения».

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...