Хіти тижня. Знайомимось, "Магадан" - "орденоносець" Ющенка: Що за цабе новий ватажок "ЛНР"

Пасічник Леонід Іванович народився 15 березня 1970 року в міліцейській сім'ї.

Леонід Пасічник. Фото: соцмережі.

Після відсторонення ватажка "ЛНР" Плотницького новим главою терористичної організації став Леонід Пасічник, нагадують Патріоти України. Про "героїчне минуле" зрадника повідомляє Еспресо.TV.

Терорист Леонід Пасічник на прізвисько "Магадан" внесений до бази сайту "Миротворець", що збирає інформацію про російських бойовиків на Донбасі та їхніх поплічників. За даними "Миротворця", Пасічник Леонід Іванович народився 15 березня 1970 року в міліцейській сім'ї. Його батько Іван Сергійович 26 років пропрацював у Відділі боротьби з розкраданням соціалістичної власності СРСР. У 1975 році сім'я переїхала жити в Магадан, де Пасічник-старший обслуговував золоті копальні.

Леонід Пасічник закінчив Донецьке вище військово-політичне училище і працював у СБУ начальником підрозділу по боротьбі з контрабандою Управління СБУ в Луганській області, був начальником Стахановського міжрайонного відділу. Став відомий після затримання 15 серпня 2006 року великої партії контрабанди на КПП "Ізварине" ($1,94 млн та 7,24 млн російських рублів). При цьому Пасічник принципово відмовився від хабара.

У березні 2007 року підполковник СБУ Леонід Пасічник отримав із рук президента України Віктора Ющенка медаль "За вiйськову службу в Українi" - за проявлену принциповість і професіоналізм під час проведення операції.

Після військового вторгнення Росії на Донбас зрадив присязі та подався до терористів. 9 жовтня 2014 призначений "міністром держбезпеки ЛНР".

За версією "Миротворця", ФСБ завербувало Пасічника ще до 2006 року, а затриманням великої партії контрабанди було організованим ФСБ прикриттям для просування агента по службових сходах у структурі управління СБУ в Луганській області. Після призначення міністром "ЛНР" Пасічник "кришував" контрабанду та навіть боровся за контроль потоків із Плотницьким.

На сайті МВС дані про Леоніда Пасічника містить рубрика "Особи, які переховуються від органів влади". Його розшукують за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене особою, яка є представником влади) ч. 1 ст. 3-258 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...