Хіти тижня. Знати по іменах: З'явився список нардепів, які не підтримали визнання "Л/ДНР" терористичними організаціями

Народні депутати відмовилися визнати самопроголошені "Донецьку та Луганську народні республіки" терористичними організаціями.

За відповідну поправку до законопроекту «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях» 16 сiчня проголосували 76 парламентаріїв з 340 присутніх, передають Патріоти України.

На сайті Верховної Ради опубліковано поіменний результат голосування по даній поправці, внесеній народним депутатом від Радикальної партії Оксаною Корчинською. «У цій правці відзначається, що організації "ЛНР" і "ДНР", які здійснюють управління на окупованих територіях України, визнаються терористичними організаціями. Я не розумію, чому комітет не підтримав цю поправку, якщо ми з вами три роки проводимо антитерористичну операцію?» - зазначила Корчинська.

У першому читанні документ схвалили в жовтні 2017 року, його прийняли з поправками, виключивши пункт про пріоритетне значення Мінських угод для врегулювання конфлікту. Замість цього пропонується спиратися на резолюцію Радбезу ООН по Донбасу.


"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...