Хіти тижня. Зразу після побачення Путіна з Макроном: Франція закриває торгове представництво в Росії

У посольстві Франції у Москві наголосили, що дане рішення припиняє тривалий період переговорів щодо статусу Бюро Business France в РФ, яке, згідно з французьким законодавством, є невід'ємною частиною дипломатичної структури.

Ілюстрація:Українські Новини

Посольство Франції закриває представництво з торгівлі та інвестицій в Росії. Про це повідомляється в комюніке на сайті посольства Франції в Москві, зазначають Патріоти України.

"Французька влада ухвалила рішення закрити Службу посольства Франції, що забезпечує діяльність Business France в Росії", - наголошується в повідомленні.

Рішення прийнято у зв'язку з повідомленням російських органів влади про те, що Business France більше не дозволяється здійснювати свою діяльність в Росії в рамках положень французького законодавства, що припиняє тривалий період переговорів з питання статусу Бюро Business France в Росії, яке, за французьким законодавством, є невід'ємною частиною дипломатичної структури, відзначили в посольстві.

Як відзначили у французькому дипломатичному представництві, протягом останніх місяців умови здійснення Business France своєї діяльності в Росії значно погіршилися, зокрема, у зв'язку з незаконними арештами, накладеними на його банківський рахунок, незважаючи на те, що він захищений Віденською конвенцією, а також з видворенням його директора, який володіє дипломатичним паспортом.

Дійсно, місцеві умови, очевидно, не дозволяють Business France здійснювати завдання державної служби з підтримки французьких підприємств на території Російської Федерації. Рішення про закриття Служби набуває чинності 16 липня 2018 року.

Джерело: Укрінформ

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...