Хіти тижня. ЗСУ продовжують повзучий наступ на Світлодарській дузі (карта)

На Світлодарському плацдармі тривають запеклі бої і ЗСУ поступово йдуть вперед.

На Світлодарській дузі. Фото: GuildHall.Обстріли позиції ЗСУ у районі Світлодарської дуги в останні дні не стихали. Активні бойові дії тут веде 53-тя бригада, і саме завдяки її діям з фронту надходять позитивні новини, пишуть Патріоти України з посиланням на Депо.

Вперше про просування наших бійців тут заговорили наприкінці травня, на початку червня. Сьогодні зі Світлодарського плацдарму вкотре повідомили про "відкушений" шматок землі нашими хлопцями.

Волонтер Юрій Мисягін, який працював з 54-ю, а тепер і 53-ю бригадами, розповів, що під контроль ЗСУ повернулося 100 метрів раніше окупованої землі.

Як відомо, окуповане терористами Дебальцеве, а також Логвинове, Нижнє Лозове, Калинівка за "Мінськом-1" мають бути під українським прапором. Тому просування хлопців з 53-ї бригади не порушує Мінських домовленостей.

Наразі відомо, що протягом останніх двох діб запеклі бойові дії йшли поблизу Логвиново. Терористи били з мінометів 120-мм і 82-мм калібрів по наших позиціях. Варто відзначити, що на початку червня в Дебальцево зайшло підкріплення у вигляді живої сили та боєприпасів.

Окрім цього, поблизу міста були розгорнуті вогневі позиції та укріплені фортифікаційні споруди на випадок наступу ЗСУ.

Наразі ми не можемо говорити про координати просування ЗСУ на Світлодарській дузі, проте відомо, що бої ведуться у цих точках, позначених на карті.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...