Ходіння по безвізи: Парубій назвав дату, коли Європарламент нарешті розгляне фінальне питання по Україні

​Голова Верховної Ради зустрівся з президентом Європейського парламенту.

Андрій Парубій. Фото:www.slovoidilo.ua

29 вересня Комітет Європарламенту у закордонних справах розгляне безвізовий режим з Україною, після чого це питання потрапить на розгляд Європейського парламенту. Про це у коментарі ТСН розповів спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, який 14 вересня зустрівся з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем, передають Патріоти України.

За словами Парубія, Комітет Європарламенту має затвердити остаточну редакцію безвізового режиму, і у перший сесійний тиждень жовтня (3-6 жовтня) Європарламент може його розглянути і схвалити.

"Ми з президентом (Мартіном Шульцем) домовились, що він зробить усе можливе, щоб це питання у перший пленарний тиждень після Комітету попало на порядок денний і було прийнято Європейським парламентом. Я дуже розраховую, що цей план вдасться реалізувати і я дуже надіюся, що зовсім незадовго ми зможемо бути свідками успішного і вже остаточного рішення Європарламенту", - сказав Андрій Парубій.

Як відомо, голова Верховної Ради Андрій Парубій відвідав Францію, де в Стразбурзі зустрівся з комісаром ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоганнесом Ганом. Під час зустрічі обговорювалося, зокрема, надання безвізового режиму українцям.

Раніше єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган вже заявляв, що безвізовий режим із ЄС може запрацювати у жовтні. Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб якнайшвидше скасувати візи для українців. Однак тепер за це має проголосувати ще й увесь Європарламент, а потім - підтвердити Єврокомісія.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: