Ходіння по сміттю: Садовий відповів на звинувачення Гройсмана і апелює до Порошенка

Мер Львова висловив надію на підтримку з боку президента і зазначив, що в цьому році почнеться будівництво першого в Україні сміттєпереробного заводу.

Андрій Садовий. Фото:https://varianty.lviv.ua

Протягом року Львів не отримав від держави жодної пропозиції про полігон для вивезення сміття після закриття Грибовицького сміттєзвалища. Про це в ефірі Еспресо.TV заявив мер Львова Андрій Садовий у відповідь на критику з боку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, зазначають Патріоти України.

"Оскільки наш полігон, який був базовим для міста останні 60 років, за поданням прокуратури і рішенням суду закритий, банально немає місця, куди вивозити відходи. За рік ми жодної пропозиції від держави не отримали", - сказав Садовий.

Львівський міський голова додав, що незважаючи на наявність в Україні інших полігонів, їх адміністраціям перешкоджають у співпраці зі Львовом.

"Мені кажуть, давай щось вигадуй. Що я можу придумати, якщо місто не має резервного полігону? При тому, що в Україні є 5500 полігонів, але всі вони знаходяться під тиском. Якщо будь-який полігон починає працювати зі Львовом, відразу приїжджають, починаються кримінальні справи, переслідування і так далі", - додав Садовий.

Мер Львова також висловив надію на підтримку з боку президента і зазначив, що в цьому році почнеться будівництво першого в Україні сміттєпереробного заводу.

"Можливо, гарант Конституції заступиться за львів'ян, які переважною більшістю голосували за нього. Ми в цьому році почнемо будувати перший в Україні завод з переробки відходів. Нічого подібного в Україні немає - 96% йде на полігони на поховання", - сказав Садовий.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив мера Львова Андрія Садового в нездатності впоратися з власними обов'язками у відповідь на заклик оголосити надзвичайну екологічну ситуацію.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...