Ходорковський розказав, що буде з Росією, якщо Путін піде

Путін зможе пережити ціни на нафту на рівні 45 доларів за барель, але чим довше він буде перебувати при владі, тим вищим буде ризик для Росії.

Михайло Ходорковський. Фото:ua.korrespondent.net

Президент РФ Володимир Путін переживе західні санкції і падіння цін на нафту, проте господар Кремля привів Росію до такої стагнації, що країна може зрештою розвалитися. Про це в інтерв'ю Reuters заявив російський опозиціонер Михайло Ходорковський, повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

За словами колишнього олігарха, Путін зможе пережити ціни на нафту на рівні 45 доларів за барель, але чим довше він буде перебувати при владі, тим вищим буде ризик для Росії.

"Росія знову скотилася до ситуації, схожої на те, що було наприкінці 70-х років. Ми знаходимося на заключних стадіях брежнєвського періоду застою. Путін молодший і, на жаль, це може тривати довше", - заявив Ходорсковскій.

На його думку, Заходу доведеться з часом послабити санкції проти Росії під тиском ділових кіл.

"Якщо ви питаєте, чи виживе Росія у своїх нинішніх кордонах, коли піде Путін, я скажу, що шанси на виживання вище, якщо він піде у найближчі 5-8 років, ніж якщо він піде у наступні, наприклад, 15 років", - сказав Ходорковський.

"Я говорю про виживання Росії в її нинішніх кордонах", - уточнив він.

На думку Ходорковського, у Путіна зберігаються хороші шанси на те, щоб залишатися при владі ще досить довго, оскільки рівень життя в Росії ще не впав настільки, щоб викликати обурення широких верств населення.

Криза в Сирії потрібна голові РФ для зближення з Заходом, після того як в умовах протистояння у зв'язку з ситуацією в Україні відносини між двома сторонами погіршилися настільки, що гірше вони були тільки в часи "холодної війни", вважає Ходорковський.

"Якраз тоді, коли резерви будуть закінчуватися, будуть скасовані санкції проти Росії. Є одна фундаментальна проблема, здатна перешкодити цьому зближенню: ... авторитарні лідери роблять помилки, самі того не розуміючи", - заявив він.

Від відповіді на питання щодо його планів балотуватися в президенти Росії Ходорковський вирішив ухилитися.

"Це все одно, що запитати мене, чи готовий я летіти на Марс. Імовірність того, що мене виберуть, щоб відправити на Марс, дуже невелика", - сказав опозиціонер.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...