"Хороші чоботи. Треба брати": Ірина Луценко прокоментувала можливе призначення чоловіка на посаду глави ГПУ

Безперечним доказом того, що Юрій Луценко - хороша кандидатура на посаду Генерального прокурора, є лист заступників генпрокурора Шокіна до Президента про те, щоб не призначати людину не з системи, яка не зрощена з ними.

Юрій Луценко. Фото: Новое время.

Народний депутат Ірина Луценко вважає свого чоловіка Юрія Луценка гідним кандидатом на посаду Генпрокурора України, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За її словами, є велика заслуга Луценка в реформуванні МВС, яке він почав, будучи міністром. Також він був ініціатором закону про реформування Генпрокуратури. "Він був флагманом цих процесів і сьогодні проявив рішучість змінити систему", - сказала вона.

"І, абстрагуючись від того, що я його дружина, а просто розглядаючи його кандидатуру, безперечним доказом того, що хороші чоботи треба брати, є лист заступників генпрокурора Шокіна до Президента про те, щоб не призначати людину не з системи, яка не зрощена з ними", - заявила Луценко.

"Суспільство не може забрати у Президента право представляти кандидатуру генерального прокурора", - підкреслила вона.

На зауваження, що нинішній закон про ГПУ передбачає, що генпрокурор повинен мати 10 років юридичного стажу і відповідну освіту, чого у Луценка немає, Ірина Луценко відповіла: "Скажіть, будь ласка, а Кириленко має освіту інституту Поплавського? Кубів має економічну освіту, яка б йому дозволила безперешкодно виконувати ті функції, які передбачені його Міністерством? Пройдіться по кабінетах міністрів, пройдіться по інших кандидатурах".

Відповідаючи на питання, наскільки чесно міняти закон під одну людину, Луценко сказала: "Це питання не тільки до мене - це запитання до залу. Якщо це потрібно країні, якщо це потрібно заради змін, законодавство не є догмою - точно так само, як ми вносимо зміни до Конституції. Країна не є стабільною: ми знаходимося в стані війни, ми знаходимося в стані реформ. Закони, які приймаються щодня, - це чесно по відношенню до того, що вони щось змінюють, або нечесно? Дайте відповідь самим собі . Якщо ці закони дозволять щось змінити на краще, чому не змінити?".

"Навіть якщо це буде змінено під одну людину, але дасть результат, то це варто робити", - підкреслила вона.

Депутат пояснила, що законопроект Кубіва, який передбачав згадані зміни, був знятий з розгляду у зв'язку з тим, що Кубів пішов працювати в Кабмін. За її словами, незабаром буде представлений схожий законопроект.


"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...