"Хорватський сценарій": Відомий волонтер розповів, коли в Україні закінчиться війна

В Україні на відновлення техніки і створення контрактної армії піде 3-5 років.

Україну чекає "хорватський сценарій". Фото: blacksea.tv.

Відомий волонтер, засновник проекту "Повернись живим" Віталій Дейнега вважає, що на Донбасі відновиться активна фаза бойових дій. Однак, на його думку, Україна не зможе виграти війну в короткій перспективі. Таку думку він висловив сайту "Обозреватель", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Коментуючи ситуацію на Донбасі, волонтер зазначив: "Якщо поставити біля багаття каністру з бензином - рано чи пізно спалахне пожежа. Питання лише в тому, в який саме момент іскра впаде на бензин і процес стане незворотнім".

Водночас, за словами Дейнеги, "ДНР" стає слабкішою, зокрема, економічно.

"Росії тривала війна невигідна. Нам, у принципі, теж. Але ми не можемо виграти в короткій війні, тому що поступаємося "ДНР" в кількості і якості техніки", - пояснив він.

Волонтер зазначив, що в Україні на відновлення техніки і створення контрактної армії піде 3-5 років.

Після цього, за словами Дейнеги, повинен послідувати "хорватський сценарій" (різкий і рішучий наступ дозволив Хорватії ліквідувати сепаратистську республіку Сербська Країна - ред.).

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...