"Хрущов зробив непростиму дурість": Президент Чехії заявив, що Крим має належати Росії

Сьогодні світові політики визнають, що Крим не може бути повернутий Україні, стверджує Мілош Земан.

Мілош Земан. Фото:rufabula.com

Крим не може бути повернутий Україні, хоча Росія і вчинила його анексію. Про це заявив президент Чехії Мілош Земан, відповідаючи на питання читача видання Parlamentni listy, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

За словами Земана, анексія – це порушення міжнародного права, і те, що міжнародне право і територіальна цілісність України були порушені, не ставиться під сумнів.

"З іншого боку я згоден, що Хрущов зробив непростиму дурість (передавши Крим Україні), і сьогодні світові політики визнають, що Крим не може бути повернутий Україні", - заявив президент Чехії.

Як відомо, Мілош Земан відомий своєю прокремлівською позицією. Зокрема, він неодноразово виступав за скасування санкцій проти Росії, попри те, що уряд Чехії притримується загальноєвропейської лінії збереження санкцій.

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...