Їм результат не потрібен: У Порошенка прокоментували відмову Московського патріархату від діалогу та зустрічі

В Адміністрації президента також додали, що мова ультиматумів, проведення засідання Синоду за сценарієм, вірогідно, надісланим із Москви, не здатні зірвати процес створення Української Помісної Православної Церкви.

Петро Порошенко та духовенство УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм. Ілюстрація: 24 канал

Президент України Петро Порошенко відкритий до діалогу з представниками Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента, зазначають Патріоти України.

В АП підкреслюють, що президент ще кілька тижнів тому ініціював зустріч з усіма архієреями УПЦ МП, запросивши їх до "Українського дому".

"Але той, хто не хоче результату, шукає причин для відмови. Так і велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить," – йдеться в повідомленні.

У Порошенка також додали, що мова ультиматумів, проведення засідання Синоду за сценарієм, вірогідно, надісланим із Москви, не здатні зірвати процес створення Української Помісної Православної Церкви.

"Цей процес підтримує абсолютна більшість громадян нашої держави. Тому йти проти волі власного народу – це очевидно шлях в нікуди", – наголосили в АП.

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...

Ганьба та політика: Зеленський відреагував на ідею розділити допомогу США для України та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 15:37

Якщо Сполучені Штати Америки (США) ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України, це буде ганьбою для світу й демократії, передають Патріоти України з посиланням на президента Володимира Зеленського під час інтерв'ю ...