Хіти тижня. Після виходу фільму "Безславні виродки" російському МЗС довелося вигадувати собі нову неофіційну назву, - Сазонов

Справедливості заради варто зазначити, що прихильники «руского міра», що живуть в Україні теж не потерпають від надмірної адекватності та поділяють симптоми своїх товаришів з Росії.

Глава російського МЗС Сергій Лавров"Клініка" русского міра - це невиліковно, повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

Прихильники «руского міра», що живуть в Україні теж поділяють симптоми своїх товаришів з Росії. Усі вони щиро доводять, що російських військових на Донбасі немає, танки і «Гради» шахтарі та трактористи придбали у «Воєнторзі» і відкопали в шахтах, а Земля пласка і стоїть на трьох слонах.

Усі знають, що говорити нісенітниці слід обережно і дуже акуратно, щоб не розплескати. Нісенітниця добра, коли вона повна. Але те, з якою переконаністю глава російського МЗС Сергій Лавров або український нардеп Вадим Новинський розповідають світу страшні казки, викликало б захоплення у самого Станіславського. Схоже, вони якось домовилися з реальністю не помічати один одного і прекрасно тепер почуваються.

Глава російського МЗС Лавров виступив на сесії Генасамблеї ООН і поговорив про наболіле - про фактичне повернення до «холодної війни». Думаєте, каявся і обіцяв виправитися? Повернути Крим і Донбас Україні, звільнити окуповані території у Грузії, вивести війська з Придністров'я?

Навпаки - звинуватив НАТО в посиленні агресії. За його словами, "НАТО прагне відтворити клімат холодної війни і відмовляється втілювати в життя урочисто проголошений у 90-і роки минулого століття принцип рівної і неподільної безпеки на просторі ОБСЄ". І для повноти картини звинуватив Альянс у розпалюванні антиросійських настроїв.

Я не знаю, чи лікується ця хвороба в такому віці і на такій посаді. Але очевидно, що ключову роль у «розпалюванні антиросійських настроїв» грає не НАТО, а сама Росія. Хто окупував Крим? Хто озброював бойовиків, слав диверсантів на Донбас і закінчив прямою збройною агресією? Невже це були перевдягнуті американці чи німці? Ні, це все була Росія.

Цілком логічно, що симпатій до Кремля в Україні і Європі це не додало. Можна знову згадати про агресію РФ у Грузії, про постійне порушення повітряного простору країн Балтії, про бомбардування лікарні в Сирії. І вперту позицію російського МЗС - це не ми, їх там немає, розгромлена лікарня просто постановочні зйомки. То хто у нас головний генератор антиросійських настроїв? Можна сказати, що в Росії встановили пам'ятник автору роману «1984» Оруелу. Де? Та практично всюди.

Утім, «друзі Росії» у нашій країні не відстають від «страшного брата» і генерують такі заяви, що навіть сперечатися з ними нема сенсу. Справді, якщо ти аргументовано і наполегливо сперечаєшся з божевільним, то дуже схоже, що божевільних двоє.

Наприклад, народний депутат України, один з головних спонсорів УПЦ МП Вадим Новинський дуже засмутився з приводу рішення Сенату США про надання Україні зброї. За його словами, якщо США надасть зброю Україні, то Росія озброїть непідконтрольні території. Новинський називає це «дотриманням паритету».

Виходить, до сьогодні Росія не забезпечувала бойовиків зброєю? Фотографії платформ з танками і артилерією, відео колон військової техніки, що входять з Ростовської області через український кордон - це що було? Нам усім здалося?

Схоже, що існують дві реальності. Одна об'єктивна, яку можна побачити, оцінити, перевірити. У цій реальності Росія погрожує сусідам, окуповує чужу територію, не будучи в змозі освоїти свою, забезпечує зброєю терористів.

У альтернативній реальності, яка доступна Лаврову і Новинському, агресивний блок НАТО активно просуває антиросійські настрої, спить і бачить палаючу Москву, а біла й пухнаста РФ не відповідає на провокації, проявляючи чудеса ангельського терпіння.

Напевно, ці люди на навіть флюгер просто прибивають до стовпа, вказуючи вітру, куди той має віяти. Або роблять шпаківні для пташок без отвору, тому що «пташка вже всередині». Сперечатися з ними марно, їм потрібні не співрозмовники, а санітари...

Джерело

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...