Кіберполіції викрила шахраїв, які продавали неіснуючі товари через 11 інтернет-магазинів

Організатори шахрайської схеми, що принесла зловмисникам майже мільйон гривень, заарештовані.

Шахраї ошукували людей через інтернет-магазини. Фото: 24СМИ.

Співробітники департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Дарницького управління національної поліції Києва викрили діяльність шахраїв, що створили фейковий інтернет-магазини з метою заволодіння грошовими коштами ошуканих громадян, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Встановлено діяльність групи осіб, які, починаючи з 2013 року, за попередньою змовою з метою незаконного збагачення створили і забезпечували адміністрування ряду інтернет-магазинів - "Konfitel.com", "ayaway.com.ua" , "docamarket.com" , "elman.com.ua", "tradestar.com.ua", "etorg.biz", "zumer.com.ua", "kievplasma.com.ua", "kucha.com.ua", "domotech.kiev. ua" , "tehnogarant.com.u" для продажу неіснуючого товару на території України", - повідомляється на сайті кіберполіції.

Встановлено, що шахраї протягом 2013-2017 рр. реєстрували ряд фіктивних підприємств, отримавши контроль над рахунками яких, заволодівали коштами довірливих громадян.

"За результатами санкціонованих обшуків за місцем фактичного проживання організатора шахрайської схеми вилучено готівкові кошти в сумі близько $19 тис., вісім банківських карток різних банківських установ, чотири ноутбука, планшетний комп'ютер, вісім мобільних телефонних апаратів, близько 50 сім-карт різних мобільних операторів, скретч -карти від використаних сім-карт, два мобільних інтернет-модеми, договори на отримання телекомунікаційних послуг, чорнові записи, предмети одягу, які використовувалися при скоєнні злочинів", - уточнюється в прес-релізі.

В даний час організатори шахрайської схеми заарештовані. Вживаються дії щодо встановлення повного кола осіб, причетних до вказаних злочинів, а також постраждалих від неправомірної діяльності осіб.

У департаменті кіберполіції просять постраждалих або громадян, яким відомі додаткові факти або інформація про діяльність шахраїв, повідомляти її правоохоронцям.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...