Кілька умов: Луценко заговорив про можливе збереження Яценюка у кріслі прем'єра (відео)

Блок Петра Порошенка готовий домовлятися з "Батьківщиною" відносно нової коаліції.

Юрій Луценко. Фото: скрін відео

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк може отримати тимчасову підтримку парламенту, якщо він готовий провести оновлення уряду. Про це в ефірі каналу 112 Україна заявив лідер фракції БПП Юрій Луценко, інформують Патріоти України.

"Якщо Яценюк здатний на оновлення, якщо він здатний на конкретну помісячну програму з цими міністрами, в принципі, я не виключаю того, що він може отримати таку підтримку. На певний час. Хоча вже двічі він такий час отримував. Але, як у нас кажуть, Бог любить троїцю. Але якщо він не може знайти спільну мову з більшістю парламенту, то не може одна людина зупиняти все життя країни на півроку. Це також аксіома", - заявив Луценко.

На питання про вихід БПП із коаліції лідер фракції заявив, що "коаліції нема, вона розвалена бездіяльністю по ключових напрямках, яких вимагає суспільство".

"Відновити коаліцію – завдання прем’єр-міністра. Цього або наступного. Я готовий сьогодні домовлятися з Юлією Тимошенко так, ніби в неї не 18 депутатів, а всі 80. І я готовий домовлятися так, ніби в мене за спиною не 130 депутатів, а всього 13. Яка різниця, всі ми люди з Майдану, всі люди представляють різні погляди одного Майдану, вони мають домовитися. І, перепрошую, почати діяти. Мені байдуже, хто буде сидіти в будь-яких кріслах, спікера, прем’єра, міністра. Мені цікаво, щоб мінялося", - повідомив Луценко.

Вчора Верховна Рада не прийняла резолюцію про недовіру чинному уряду, який очолює Арсеній Яценюк. За постанову № 4080 проголосували 194 народних депутата, однак роботу уряду визнали в 2015 р. незадовільною.

Зазначимо, коаліція "Європейська Україна" спочатку включала 5 фракцій і мала конституційну більшість. Таким чином, зараз коаліція включає БПП, "Народний фронт" і "Самопоміч". Відзначимо, раніше сьогодні про вихід з коаліції заявили нардепи Каплін та Сугоняко. З урахуванням цього в коаліції залишається 241 депутат при виході "Самопомочі" залишиться 215.

Таким чином, якщо не вступлять в коаліцію "Воля народу" або "Відродження", коаліція розпадеться, що означає дострокові вибори у ВР.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...