Кількість жертв військового перевороту у Туреччині збільшується, тривають масові арешти та звільнення зі збройних сил

Заарештовано 29 полковників та адміралів. Сотні старших офіцерів відсторонені від своїх посад. Повідомлення про загиблих та поранених все збільшуються.

Спроба військового перевороту в Туреччині придушена. Фото: ТСН.

В результаті спроби державного перевороту в Туреччині загинула 161 людина і 1440 отримали поранення. Про це заявив прем'єр-міністр Біна Йилдирим, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Це загальна кількість загиблих, в якому враховані як втрати з боку урядових військ і цивільних, так і з боку причетних до перевороту військових.

Раніше генерал турецької армії Уміт Дундар заявив, що під час спроби перевороту в країні було вбито 104 учасники путчу.

Заарештовано понад 336 осіб. Також кадри з турецького телебачення свідчать, що військові, які брали участь в перевороті, масово здаються на мосту через Босфор.

Пізніше з'явилася інформація про те, що в результаті спроби перевороту в Туреччині загинули 104 людини. Про це заявив виконуючий обов'язки глави Генерального штабу Туреччини Уміт дандаріїв, передає CNN Turk. Також за останніми даними затримані 1563 військових, які були причетні до спроби путчу.

Нагадаємо, в Туреччині в ніч на 16 липня була здійснена спроба військового перевороту. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Однак через кілька годин прем'єр Туреччини заявив, що переворот вдалося запобігти. Він звинуватив у організації спроби військового перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена. Також понад 150 осіб були поранені.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...