Клімкін розповів, чому для Путіна такою важливою є Австрія, і чому австрійцям не варто ставити на Москву

За словами міністра, багато громадян ЄС ще не думають про небезпеку з боку РФ, але в Україні п'ять років тому було так само.

Павло Клімкін. Фото:news.tut.by.

Австрійські компанії хотіли б полегшити режим санкцій щодо Росії, щоб продовжувати вести бізнес з російськими компаніями. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю австрійському виданню Profil, передають Патріоти України.

"Але ситуація в Росії змінилася. Ще кілька років тому австрійські фірми там добре заробляли, але тоді ціна нафти була на рівні 100 доларів або вище. Той, хто вважає, що в економічному плані можна повернутися до старих часів, як тільки будуть скасовані санкції, помиляється. Крім того, в питанні санкцій мова йде не тільки про нас. Йдеться про те, чи базується ще Європа в цілому на правилах, і про те, чи буде терпіти надалі агресивні дії Росії", - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що Австрія важлива для президента РФ, який бачить в ній можливість послабити європейський проект.

"Багато громадян ЄС ще не думають про небезпеку, але в Україні п'ять років тому було так само. Тоді ніхто у нас не думав, що Росія введе війська в Крим і інші частини України. Якби ми вже тоді добре вслухалися в сигнали з Москви, то могли б розпізнати подальшу війну. Це я можу рекомендувати Європі: робіть висновки з наших помилок. Прислухайтеся дуже уважно до того, що говорить Росія, причому не в обличчя, а за вашою спиною ", - додав він.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...