Коли "губа не дура": ЗМІ дізналися, на кого Кремль намагається обміняти Савченко

Взамін на Героя України Росія хоче отримати торговця зброєю і наркодилера.

Надію Савченко можуть обміняти на Віктора Бута і Костянтина Ярошенка. Фото: nterfax.ru

Влада Росії розглядає можливість обміну українки Надії Савченко, засудженої російським "судом" до 22 років в'язниці, на групу росіян, в тому числі і Віктора Бута та Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"В даний час тривають консультації, в тому числі і конфіденційними каналами, про можливість звільнення Савченко шляхом обміну. Російська сторона запропонувала список своїх співгромадян, в обмін на видачу яких готова звільнити колишню українську льотчицю", - стало відомо з конфіденційного джерела.

За його даними, в цьому списку - засуджені на тривалі терміни в США підприємець Віктор Бут і льотчик Костянтин Ярошенко.

Віктор Бут. Фото: kommersant.ru.

"Є серед них і росіяни, діяльність яких зазвичай не афішується", - відзначило джерело.

Співрозмовник не бачить при цьому особливих перешкод для реалізації обміну після того, як вирок щодо Савченко вступить в законну силу. "Обмін однієї людини на декількох практикувався і раніше. У випадку з Савченко йдеться про засуджену за особливо тяжкий злочин - вбивство двох російських громадян. Ті ж, на кого вона може бути обміняна, нікого не вбивали", - сказав співрозмовник.

Костянтин Ярошенко. Фото: vazhno.ru.

Тим часом прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив напередодні, що поки ніяких рішень щодо можливого обміну Савченко не робилося.

"Поки я можу тільки констатувати, що ніяких дій не робилося, де-юре і де-факто зараз Савченко є засудженою", - сказав Пєсков.

Росіянин Віктор Бут був заарештований 6 березня 2008 року в Бангкоку, після дворічної тяганини виданий в США і в листопаді 2011 року був засуджений на 25 років нью-йоркськими присяжними за змову з метою продажу великої партії зброї лівому колумбійському угрупуванню ФАРК. Термін Бут відбуває в місті Меріон в Іллінойсі. Інший росіянин Костянтин Ярошенко засуджений американським судом до 20 років ув'язнення за змову з метою доставки великої партії кокаїну в США.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...