Коли країна в осаді і боротися потрібно проти всіх – лідер повинен вирішувати - Саакашвілі (відео)

Інтервентів, які були надіслані в Україну президентом РФ Путіним, не варто називати терористами, оскільки в очах Заходу вони здаються "місцевими повстанцями". Це шкодить відносинам Києва з європейськими союзниками, вважає голова Одещини.

Міхеїл Саакашвілі. Фото: скрін відео

Президент Фінляндії бився зі Сталіним. Президент Чехословаччини домовлявся з Гітлером. Що робитиме президент України?В Європі досі не до кінця усвідомили, що на Донбасі йде українсько-російська війна, в якій Україна бере гору. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив колишній президент Грузії, глава Одеської обласної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, передають Патріоти України.

"Мы говорим всем, что идет АТО. Кто такой этот АТО? Мы говорим – "террористы, боевики". Считаем, что этим мы их как бы унижаем. Но это ошибочный термин. В глазах Запада это вызывает ассоциацию с местными повстанцами. А речь об иностранных интервентах и их местных коллаборационистах", - вважає політик.

У реальності існує зв'язок між подіями на Донбасі і наданням Україні фінансової допомоги Заходу, хоча ні Мінськими, ні іншими угодами вона не зафіксована, зазначив Саакашвілі.

"После того, когда украинские солдаты одержали военную победу, как минимум, нанесли Путину поражение, чтобы Европа нам что-то диктовала? Да они нам обязаны! Если бы мы были чуть-чуть лучше организованы в экономике и не зависели от этих вшивых кредитов... Вшивых – это в масштабах Украины говорю", - додав він.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...