"Коли повернеться Україна": Адептів "ДНР" на окупованій території стає все менше

Ейфорія після антиукраїнських мітингів із триколорами пройшла, а дефіцит робочих місць та засобів для існування залишився. Донеччани "сумують" за колишнім миром.

У "ДНР" настрої мирних жителів починають змінюватися. Фото google.com

В ідеї та гасла бойовиків жителі окупованих територій вірять все менше й менше. "Розбудова молодої республіки" виявилася звичайною брехнею, "поділом" грошей і розпусканням заводів і шахт на металобрухт. До того ж, за словами донеччан, найактивніші "розбудовники" республіки вже купили квартири в Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Сегодня».

«Неужели они не верят в красочные перспективы «ДНР»? При этом они без устали рассказывают не как тут хорошо, а как в Украине плохо. «Украина загибается, там остановились все предприятия, всех поубивали» – и эта чушь несется из телевизоров прямиком в мозги одуревших от такой жизни стариков», - цитує видання донеччанку Юлію Отрошенко.

За словами мирних жителів, за останні два роки вони стали більше часу приділяти новинам, прискіпливіше стежити за суспільно-політичим життям країни й мало не дослівно розбирати кожен виступ українських політиків.

«Если в прошлом году мы внимательно следили за событиями на фронте – как менялась линия соприкосновения, какие города освобождали украинские военные, то сейчас, когда особых изменений нет – и мы надеемся на политиков. В интернете следим за тем, кто и что говорит о разрешении конфликта. И ждем, что вот-вот политики договорятся и заявят, что Донецк снова переходит под контроль Украины, а неизвестные люди с автоматами могут идти на все четыре стороны», – розповів донеччанин Ілля Пасько.

Як зазначає видання, на окупованих територій розмови про те, що "дуже скоро повернеться Україна", тривають давно. Останнім часом це стали визнавати навіть адепти "ДНР".

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...