Коли ворог у власній хаті: Нардеп з Києва закликає боротися з українським фашизмом

Представник "Опозиційного блоку", який був одним з режисерів "народних заворушень" у Лисичанську під час окупації Донбасу, і досі не відповів за свої сепаратистські заклики та збурювання регіону.

Сергій Дунаєв. Фото:opposition.org.uaНародний депутат України, представник "Опозиційного блоку" Сергій Дунаєв називав події на Майдані в 2013-2014 р проявами "неонацизму", "екстремізму" і "фашизму". Депутат тоді закликав жителів Лисичанська Луганської області не допустити повторення цих подій. Про це у своєму матеріалі для informator.lg.ua пише Кіра Фомічова, передають Патріоти України.

"Дуже важливо нам всім об'єднатися для того, щоб таких випадків екстремізму, проявів фашизму, неонацизму не повторювалося в історії нашої держави, - виступив на сесії міськради народний депутат Сергій Дунаєв. - Ви бачите все, що відбувається на Майдані, що відбувається на Грушевського. Як сьогодні молодим хлопцям, строковикам внутрішньої служби доводиться відстоювати присягу, служіння своїй державі ".

Крім того, нардеп запевняв лисичанців, що президент Янукович на багатогодинних переговорах "відстоює національні інтереси і єдність нашої країни".

У розпал мітингів і численних штурмів у квітні було здано основну будівлю Луганського управління СБУ. Примітно й те, що одразу після захоплення в Луганськ, супроводжуючи Сергія Тігіпка, приїхав Сергій Дунаєв. Він сам потім не афішував свій візит.

Тоді Тігіпко говорив про те, що необхідно приступити до підготовки нового закону про амністію, щоб показати людям вихід з цього конфлікту. За словами політика, в будівлі залишався народний депутат Сергій Дунаєв. "Він нікуди не йде, щоб не було силової розв'язки," - підкреслив Тігіпко. У свою чергу регіонал Юрій Бойко підтвердив ведення Дунаєвим переговорів з терористами, що захопили СБУ в Луганську.

Дунаєв також причетний до розпалювання проросійських мітингів у Лисичанську. На них пропагувався автономний статус Донбасу та проросійський курс, ку тому числі приєднання регіону до Росії.

Колись один із найбільших індустріальних центрів Донбасу - Лисичанськ - виявився ідеальним місцем для проведення "російської весни". А Дунаєв, який сьогодні спокійно живе в українській столиці, був одним з режисерів тодішніх "народних хвилювань", сказано у виданні.

“Кожен день йдуть бої, щоденного пруть": Військові розповіли про важку ситуацію в напрямку Кремінної

понеділок, 29 квітень 2024, 23:39

У напрямку Кремінної на Луганщині кожен день йдуть запеклі бої, росіяни щоденно “пруть” хвиля за хвилею. А поля та посадки - це кладовища техніки та людей. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській розповіли механік-водій Сергій Зверєв і голов...

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...