Колишня дружина Сенцова шантажує сім'ю Олега, а їхні спільні діти вже два роки з нею не живуть, - Геннадій Афанасьєв

Алла Сенцова погрожує дати журналістам компромат на Олега, якщо їй не будуть переказувати гроші.

Олег Сенцов. Фото: aif.ru.

Колишній політв'язень РФ кримчанин Геннадій Афанасьєв прокоментував "Громадському радіо" заяву дружини засудженого в Росії українця Олега Сенцова про намір оформити розлучення, пишуть Патріоти України.

"Побачив звернення до журналістів колишньої дружини Сенцова Алли. Дуже хочеться прокоментувати. Олег і Алла не живуть разом більше п'яти років, у них не було в цей час ніяких відносин. 14 травня 2014 року у них було призначено офіційне розлучення, але Олега затримали 10 травня 2014 року ", - зазначив він.

Афанасьєв уточнив, що спільні діти Сенцових, 11-річний Влад і 13-річна Аліна, більше двох років живуть з мамою Олега Сенцова. Він додав, що Аллі Сенцовій виділялася матеріальна допомога тільки в ті періоди, коли діти проживали з нею.

"Ми допомагали з орендою Аллі тільки на період, коли у неї проживали діти. Гроші зі збору коштів передавалися мамі і сестрі Олега на оплату житла, школу, харчування. Ми повністю забезпечуємо їх сім'ю. Наприклад, на Новий рік ми подарували Аліні фотоапарат, а Владу - інтерактивний глобус. Ці подарунки проспонсорував фонд Ходорковського "Відкрита Росія"... Що це за збір? Це картка, оформлена на подругу Олега, так як вона живе в Україні. Також збираються гроші з аукціонів, які ми організовуємо в Києві і по всьому світу", - пояснив він.

Афанасьєв підкреслив, що гроші дружині Сенцова залишають поза передачею за розпорядженням чоловіка.

"За наявною у мене інформацією, у Алли Сенцової є проблеми з алкоголем, вже тривалий час вона проживає з іншим чоловіком. Алла шантажує сім'ю Олега, що дасть інформацію журналістам, що ганьбить Олега, якщо ті не будуть переказувати їй гроші. Кошти не передаються особисто їй за розпорядженням Олега Сенцова. Він переживав, що гроші не будуть доходити до його дітей ", - підсумував він.

Нагадаємо, у травні 2014 року в Сімферополі були заарештовані четверо місцевих проукраїнських активістів: Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко та кінорежисер Олег Сенцов.

У серпні 2015 року російський суд визнав їх винними в підготовці терактів в Криму і підпалі офісів двох партій в Сімферополі. Афанасьєв і Чирній погодилися співпрацювати зі слідством і отримали по сім років в'язниці. Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі, Кольченко - до 10 років. Пізніше Афанасьєв відмовився від своїх попередніх свідчень і заявив, що дав їх під тортурами.

Верховний суд Росії відмовився розглядати касацію на вирок Сенцова і Кольченко.

Афанасьєв повернувся в Україну разом зі ще одним раніше засудженим в Росії співвітчизником Юрієм Солошенком 14 червня.

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...