"Комплексний пакет допомоги": Клімкін повідомив добру звістку із саміту НАТО

Мова йде не про допомогу від окремих країн НАТО, не про постачання зброї, а про те, "що буде використовуватися для доведення сфери безпеки і оборони до стандартів Альянсу".

Павло Клімкін. Фото: РБК.

Під час засідання комісії Україна-НАТО у Варшаві 9 липня буде затверджений комплексний пакет допомоги Україні. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Ви завтра побачите текст на 10 сторінках. Я ніколи не говорю, що обсяг - це відображення змісту, але там є чітка структуризація за напрямками: що там буде", - сказав міністр. Він пояснив, що мова йде не про допомогу від окремих країн НАТО, не про постачання зброї, а про те, "що буде використовуватися для доведення сфери безпеки і оборони до стандартів НАТО: або в рамках трастових фондів, або в рамках окремих програм".

"Причому там є окрема пропозиція, що насправді всеохоплюючий пакет допомоги - це живий документ. Тобто ми не можемо говорити про суми того, що буде в результаті використано на доведення сектора до стандартів НАТО, оскільки фонди будуть наповнюватися по мірі того, як будуть реалізовуватися і затверджуватися окремі проекти", - повідомив Клімкін.

За його словами, НАТО буде здійснювати стратегічну координацію, і сторони будуть працювати над тим, щоб сектор оборони і безпеки України найближчим часом поступово реформувався відповідно до стандартів НАТО. "Я вважаю, що основна робота з цього документу повинна бути зроблена приблизно до 2020 року, тобто буквально за 4 роки", - зазначив Клімкін.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...