Комплектують "гарматним м'ясом": Стало відомо, скільки росіян воюють в лавах терористичних "ЛДНР"

Місцевих мешканців в рядах "армії Путіна" не багато.

Ілюстрація: ЖЖЗа інформацією української розвідки, громадяни Росії складають близько 70% особового складу бойовиків "ДНР" та "ЛНР". Про це під час брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

"На сьогодні комплектування "першого і другого армійських корпусів" відбувається за рахунок кадрових російських військових Росії, а також найманців, які прибувають як із території Росії, так і з окупованих територій. У відсотковому відношенні - 70% особового складу "першого і другого армійського корпусів" складають громадяни РФ, зокрема, 25% - це кадрові військовослужбовці, 45% - це громадяни Росії, яким Держдума РФ намагається привласнити статус так званих "добровольців", - заявив він.

За словами Скібіцького, всього в складі "армій ДНР і ЛНР" перебуває близько 35 тисяч осіб. "Загальна чисельність "першого армійського корпусу" становить близько 20 тисяч осіб... Штатна чисельність корпусу ("другого армійського корпусу ЛНР" - ред.) - близько 14,5 тис. осіб", - повідомив він.

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...