"Компроміси" з Трампом дозволять Путіну повернути Росію у G8, не віддаючи Крим Україні, - Помпео

Держсекретар США не уточнив, але підкреслив, що позиція США, як і раніше, полягає в тому, що Росія незаконно анексувала Крим в 2014 році, що призвело до її усунення з G8.

Майк Помпео. Фото:EADaily

Президент Дональд Трамп розглядає повернення Москви в міжнародне співтовариство як неминуче, і "компроміси" можуть дозволити їй повернутися до клубу промислово розвинених демократій G8, не повертаючи Крим Україні. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, передають Патріоти України.

Коментарі Помпео прозвучали під час того, як радник Трампа з національної безпеки зустрічався в Москві з президентом Росії Путіним, щоб підготуватися до саміту між двома лідерами в наступному місяці в Європі.

Помпео не уточнив, але підкреслив, що позиція США, як і раніше, полягає в тому, що Росія незаконно анексувала Крим в 2014 році, що призвело до її усунення з G8. "Президент глибоко переконаний, що участь Росії в цих важливих геостратегічних бесідах неминуча", - сказав Помпео.

Трамп сказав журналістам у Білому домі, що, ймовірно, зустрінеться з Путіним під час липневої поїздки в Європу. Він згадав Гельсінкі (Фінляндія) і Відень (Австрія) як можливі місця, додавши, що він буде отримувати оновлену інформацію від свого радника Джона Болтона.

Путін і Болтон досягли домовленості про зустріч російського і американського лідерів, про місце і час буде оголошено додатково. У Кремлі не виключають, що президенти РФ і США за підсумками зустрічі можуть прийняти якусь спільну заяву, що стосується двосторонніх відносин і спільних дій на міжнародній арені.

Джерело: Associated Press

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...