Корупція і відсутність реформ: Недолугість влади може спровокувати Майдан-3 у будь-яку мить, заявляють соціологи

Політикуму необхідно терміново щось робити - реформи і показові покарання топових корупціонерів. Інакше ризику силової розв'язки можна не уникнути.

Валерій Рябенко. Фото:photo.unian.net

Привід для нового Майдану може бути зовсім несподіваним. Про це в коментарі Обозревателю сказав координатор центру "Соціовимір" Валерій Рябенко, інформують Патріоти України.

"Без приводу спалаху не буде. Не можуть люди просто вийти, тому що усвідомили причини. Вони приховуються у глибині, а приводом може бути будь-яка дрібниця. Причому абсолютно несподівана. Як, наприклад, було у Врадіївці. Останній Майдан був для багатьох соціологів несподіванкою. Здавалося, суспільство спить. І тільки всім відомий привід - побиття студентів - породив справжні протести", - нагадує Рябенко.

Він упевнений, що протестні настрої серед українців сильні. "Дуже складно було навіть опитування проводити. Давно такого не було: в трьох областях, зокрема, в Борисполі, [наших] інтерв'юерів ледь не побили. Люди звинувачували їх у тому, що зараз робиться в країні. Тобто учасники опитування навіть не розуміли, хто за що відповідає. Люди різко відмовлялися відповідати. За суб'єктивними оцінками інтерв'юерів, близько 90% взагалі не стали відповідати на питання", - сказав координатор центру.

За його словами, агресивність поєднувалася з великим ступенем розчарованості. "Люди кажуть: до чого ці питання, якщо нічого не змінюється. Безвихідь виливається в агресію. Агресивність суспільства на межі", - стверджує Рябенко.

"Соціальний вибух може бути просто бунтом. Важливо, щоб знайшлися лідери, які зможуть направити його в конструктивне русло. Не факт, що вони з'являться. Повинна бути і програма нормальна. Наш політичний клас її не має. А представники другого і третього ешелонів політично активних людей не йдуть у політику, на жаль", - говорить соціолог.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...