Корупція в Україні: У США відкрили "Архів клептократії"

"Архів" - це безкоштовна база даних, яку презентує у Вашингтоні інститут імені Гадсона.

У США відкрили "Архів клептократії". Фото: ua.112.ua.

Кілька українських президентів, колишніх членів уряду, політиків і олігархів з'явилися на сайті "Архіву клептократії". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Мета сайту - продемонструвати, наскільки руйнівною може бути клептократия для суспільства, яке не приділяє достатньої уваги для боротьби з корупцією. Творці сайту наголошують: наявність тієї чи іншої особистості на сайті не свідчить про вчинення злочину, йдеться в повідомленні.

На сайт архіву потрапили нинішній президент Петро Порошенко і екс-президент Віктор Ющенко. Також там є Ринат Ахметов, Ігор Коломойський, Юлія Тимошенко, Леонід Черновецький, брати Клюєви, Павло Лазаренко, Сергій Тігіпко, Семен Могилевич, Ігор Шаров, Вадим Рабинович, Давид Жванія та Віктор Пінчук.

Зазначається, що завдяки роботі творців сайту, відвідувачі мають безкоштовний доступ до трьох тисяч первинних документів, які стосуються колишніх і нинішніх політиків з України, Росії, Грузії та Узбекистану.

"Ви не знайдете інформації про щоденну корупцію, і ми на цьому наголошуємо. Ми звертаємо увагу на гроші на Заході. Як вони потрапляють сюди. Вони не з'являються просто так в наших банках, нерухомості, на території наших країн. Є люди, які допомагають завести сюди ці гроші. Ось саме за цим ми уважно спостерігаємо", - заявила директор програми інституту Гадсона Джулі Девідсон.

"Внесок сайту не тільки в наданні фактів для зміни полеміки в таких країнах як Україна чи Росія. Мета також - зміна полеміки у Вашингтоні, щоб тут було складно сказати - не доведено, що містер Ікс у чомусь задіяний, тоді як у вас є три тисячі документів. У Вашингтоні експерти переживають за ризики для своєї репутації, отримуючи гроші з різних джерел. Мої друзі в Оксфорді та Кембриджі повинні мати попередження, приймаючи гроші від Фірташа або Блаватника. Люди повинні думати, від кого саме вони отримують гроші на дослідження", - сказала автор книги "Путінська клептократия" Карен Давіша.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...