"Корисно розширити діалог": У ЄС зробили оптимістичну для РФ заяву

За словами прем'єр-міністра Бельгії, Євросоюз налаштований на будівництво стратегічних відносин з Росією.

Шарль Мішель та Дмитро Медведєв. Фото:Life.ru

Європейський союз вирішив не розширювати антиросійські санкції, але для їх пом'якшення потрібен прогрес у виконанні мінських домовленостей. Про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель за підсумками переговорів з російським колегою Дмитром Медведєвим в Москві, передають Патріоти України з посиланням на RTBF.

"Я прошу про введення в дію мінських угод. Це основа, яка повинна дозволити скоротити санкції, якщо буде досягнуто прогресу", - заявив Мішель.

За словами Мішеля, Євросоюз налаштований на будівництво стратегічних відносин з Росією. "Я йому (Медведєву. - ред.) також заявив, що в Євросоюзі ми багато говоримо про Росію, але не розмовляємо з нею, не спілкуємося з нею. В майбутньому, мені здається, було б корисним розширити цей діалог, зробити його більш структурним", - підкреслив бельгійський прем'єр, пише РИА Новости.

Медведєв, у свою чергу, сказав, що Москва скасує введені нею контрсанкціі тільки після того, як обмеження знімуть країни Заходу. Він висловив надію, що Бельгія буде "грати більш активну роль" у відновленні діалогу між ЄС і Росією.

"Ефективність санкцій, як правило, не досягає навіть третини того, на що розраховують ті, хто їх вводить. Санкції б'ють по економіці, б'ють по бізнесу. З іншого боку, породжують необхідність займатися власними економічними проблемами і вирішувати їх самостійно, що іноді досить і вельми корисно", - зазначив глава уряду РФ.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...