Крадене треба повертати: У Литві заговорили про відторгнення Калінінградської області від Росії

Литовський політик наголосив, що Калінінград віддавали Росії не назавжди.

Калінінград. Фото: ЖЖ.

У Вільнюсі обговорюють питання про те, щоб забрати у Росії Калінінградську область, яка стала частиною Радянського Союзу по завершенні Другої світової війни. З такою ідеєю під час дискусії «Світ у 2017 році», яка пройшла у Вільнюсі, виступив депутат Сейму Литви, колишній прес-секретар президента країни Лінас Бальсіс. Новину передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Литовський політик наголосив, що Калінінград віддали Росії не назавжди. «Було сказано: віддаємо під адміністрацію СРСР до тих пір, поки в Європі не буде підписано остаточний мирний договір», - зазначив він. Тепер, за його словами, Литва або керівництво Європейського Союзу, або ж вони обоє, повинні зайнятися поверненням цієї території.

Він додав, що головне повоєнне правило – правило непорушності кордонів – було порушене самою ж Росією під час незаконної анексії Криму. Зазначимо, що до 1946 року Калінінград називався Кенігсбергом і з 1773 по 1945 року був центром Східної Пруссії. За результатами Потсдамської конференції, яка пройшла після закінчення Другої світової війни у 1945 році, цю провінцію поділили між собою СРСР та Польща. Третина регіону разом з Кенігсбергом увійшла як Калінінградська область до складу Росії.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...