Даля пішла, але Литва залишається найпалкішим союзником України

Маленька країна з великої сили духу народом у лихоліття 22-ї, за підрахунками істориків російсько-української війни, стала найпослідовнішим і найзавзятішим союзником нашого народу.

Від почату російської агресії українці полюбили Далю Грибаускайте мабуть більше ніж свою власну верховну владу. Послідовна, наполеглива. Литва за неї стала вірним адвокатом України в структурах ЄС та НАТО, госпіталем для поранених на Донбасі бійців, першим іноземним арсеналом, котрий допоміг зброєю у скрутні місяці, зазначають Патріоти України. Після вичерпання двох термінів президентства, Грибаускайте мала залишити свій пост.

Українці переживали її відставку, як розлуку з давнім, добрим і сильним другом. Однак схоже Литва залишається вірною собі, і Україні. Адже долі наших народів міцно переплелись за 1000-літню спільну і сторію, і доброго було і є набагато більше, ніж іншого.

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

"Весь світ має пам'ятати": Кулеба розповів, що може змусити Путіна відступити і припинити війну

неділя, 28 квітень 2024, 8:56

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав російського президента-диктатора Володимира Путіна "політичною твариною, яка вміє відчувати страх". Про це він розповів в ефірі CNN 27 квітня, в інтерв'ю журналістці Крістіан Аманпур, передають П...