Хіти тижня. Теракт? Біля берегів Росії підірвався литовський пором з сотнями пасажирів на борту

Литовські ВМС отримали інформацію про вибух на поромі, на борту якого перебували 335 людей, близько 13.40.

Литовський пасажирський пором. Фото: VesselFinder.

У Балтійському морі у російській винятковій економічній зоні стався вибух на пасажирському поромі Regina Seaways, зареєстрованому в Литві. Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на інформацію ВМС Литви, передають Патріоти України.

Литовські ВМС отримали інформацію про вибух на поромі, на борту якого перебували 335 людей, близько 13.40. На місце події негайно відправили військовий вертоліт та два рятувальні кораблі.

Як зазначається, інцидент стався у міжнародних водах, у винятковій економічній зоні РФ, за яку відповідають рятувальники Калінінградської області. Литовська влада не має даних про постраждалих у результаті вибуху.

В той же час російські ЗМІ повідомляють, що евакуація пасажирів з порому вже завершена. "Всі пасажири були евакуйовані в безпечне місце, вони знаходяться під контролем екіпажу, ніякої паніки немає. Судно знаходиться в дрейфі, воно не на ходу", - сказав представник Росморречфлота. Російські ЗМІ також повідомляють, що вибух стався у моторному відділенні і супроводжувався пожежею.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...