Найвідданіший та найпослідовніший союзник: Литва першою запровадила санкції проти Росії за розв'язання війни проти України на морі

Литва закликає Росію негайно припинити агресивні дії проти України і невідкладно та без висунення жодних умов звільнити українських військовополонених, судна та відновити безперешкодне судноплавство в Азовському морі.
Литва вводить санкції проти РФ. Ілюстрація: РБК.

Міністерство закордонних справ Литви пропонує накласти індивідуальні санкції на осіб, відповідальних за акт агресії в Керченській протоці і на Чорному морі. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Литви, передають Патріоти України.

6 грудня МЗС Литви звернулося до департаменту міграції при міністерстві внутрішніх справ з пропозицією включити в список небажаних в Литві осіб, які безпосередньо брали участь у акті агресії проти українських військових кораблів і екіпажів 25 листопада, а також - представників військового керівництва РФ, відповідальних за цей акт.

На думку міністерства, дії цих осіб є грубим порушенням міжнародного права і є серйозною загрозою міжнародній і литовській національній безпеці. "Міністерство закордонних справ рішуче засуджує ці дії Російської Федерації, які свідчать про нову ескалацію агресії Російської Федерації проти України, яка триває вже більше чотирьох років", - йдеться у заяві.

Литва закликає Росію негайно припинити агресивні дії проти України і невідкладно та без висунення жодних умов звільнити українських військовополонених, судна та відновити безперешкодне судноплавство в Азовському морі.

МЗС Литви також активно проводить консультації з іншими членами міжнародного співтовариства щодо необхідних контрзаходів проти Росії. Таким чином Литва стає першою державою ЄС, як почала процес запровадження санкцій у зв`язку з останньою агресією РФ на морі.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...