Країни басейну Північного моря побудують гігантські вітроелектростанції для всієї Європи

Враховуючи, що оптові ціни на вітряну енергію продовжують падати, цілі об'єднання виглядають цілком реалістичними. В районі Північного моря вітряна енергія вже коштує на третину дешевше, ніж енергія від атомних електростанцій.

Вітряні електростанції. Фото: 24news.com.ua.

Уряди Німеччини, Бельгії та Данії взяли на себе зобов'язання до 2030 року встановити в Північному морі не менше 60 ГВт нових вітряних потужностей. Це майже в п'ять разів більше, ніж загальна потужність всіх існуючих у світі вітряних електростанцій, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Міністри енергетики трьох держав підписали угоду з керівниками 25 енергетичних компаній, включаючи Dong Energy, найбільшого в світі забудовника вітряних електростанцій. За цією угодою Представники влади і бізнесу працюватимуть разом, щоб збільшити інвестиції в вітряну енергетику, а також зобов'язуються встановити не менш 60 ГВт нових потужностей в вітряних період з 2020 по 2030 роки,

Документ заснований на угоді, яка була підписана ще в минулому році десятьма північноєвропейськими країнами об'єднання North Seas Energy Cooperation - в нього входить Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Ірландія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Швеція і Великобританія. Решта країн, які не змогли взяти участь в підписанні поточного документа, пізніше підпишуть його окремо.

На даний момент загальносвітова потужність всіх вітряних електростанцій становить близько 13,8 ГВт. З огляду на, що оптові ціни на вітряну енергію продовжують падати, цілі об'єднання виглядають цілком реалістичними. В районі Північного моря вітряна енергія вже коштує на третину дешевше, ніж енергія від атомних електростанцій.

Крім того, компанії з трьох країн цього союзу - голландська Теннет ТСО B.V., датська Energinet і німецька Теннет ТСО GmbH - недавно вже домовилися поміж собою про будівництво в Північному морі найбільшої в світі вітряної електростанції - North Sea Wind Power Hub. Загальна потужність проекту, який буде закінчений до 2050 року, складе від 70 до 100 ГВт. Перша фаза - вітряна електростанція Power Link Island 30 потужністю ГВт - може бути запущена вже в 2035 році.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...