Краще узяти участь: Вселенський патріарх написав главі УПЦ МП про Об'єднавчий собор

За словами Варфоломія, після обрання предстоятеля Української помісної автокефальної церкви на Об'єднавчому соборі глава Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій втратить право називатися митрополитом Київським.

Вселенський патріарх Варфоломій. Фото: ЕРА.

Вселенський патріарх Варфоломій закликав главу УПЦ Московського патріархату Онуфрія негайно взяти участь в Об'єднавчому соборі, передають Патріоти України.

Вселенський патріарх Варфоломій закликав главу Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія взяти участь в Об'єднавчому соборі і нагадав, що відмова буде мати наслідки. Про це йдеться у відповідному листі, фотокопію якого митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) опублікував в Facebook.
За словами Варфоломія, після обрання предстоятеля Української помісної автокефальної церкви на Об'єднавчому соборі глава Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій втратить право називатися митрополитом Київським.
"Ми повідомляємо Вам, що після виборів предстоятеля Української церкви органом, який буде складатися з кліриків і мирян, Ви не зможете еклезіологічно і канонічно носити титул митрополита Київського, який Ви все одно носите зараз в порушення умов офіційних документів 1686 року", - йдеться в посланні.
Варфоломій також висловив жаль, що Онуфрій і ієрархи УПЦ МП відмовилися спілкуватися з екзархами Вселенського Престолу, брати участь в Об'єднавчому соборі і жорстко розкритикували кроки Константинополя, спрямовані на подолання церковного розколу в Україні. Однак Вселенський патріарх нагадав главі УПЦ МП, що він нарівні з іншими єпископами може брати участь в Соборі, а його кандидатура також може бути висунута на пост предстоятеля помісної церкви.
"Ми просимо Вас негайно і в дусі згоди і єдності взяти участь разом з Вашої ієрархією в майбутньому установчому Соборі об'єднаної Української православної церкви і виборчих процесах для визначення її предстоятеля. Вашому Високопреосвященству, звичайно, дозволяється бути кандидатом на цю позицію", - звернувся Варфоломій до Онуфрія.
В Константинополі також закликали УПЦ МП відновити спілкування з єпископами Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, включаючи патріарха Філарета і митрополита Макарія.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...