Кращі люди України: Хто з київських можновладців працюватиме масовкою на інавгурації Трампа

Скандальний олігарх Новинський, звісно, теж приєднався до цієї "групи кращих"

Дональд Трамп. Фото: РБК-Україна

Сьогодні опівдні США отримають нового президента. До присяги приведуть республіканця Дональда Трампа. За мирною передачею влади демократами республіканцям у Вашингтоні будуть стежити і близько сотні відомих українських політиків. "КП" в Україні" вивчила, хто з наших полетить на інавгурацію Трампа і хто за це заплатить, повідомляють Патріоти України.

Одним з перших курс на Вашингтон взяв позафракційний парламентарій Борислав Береза. Він ще у вівторок вилетів до Вашингтона. "Представники Республіканської партії, сенатор від штату Міссурі Рой Блант мене запросили на інавгурацію сорок п'ятого президента США Дональда Трампа. Я їду не просити або роздувати щоки, але буду пробувати почати діалог, раз вже мене запросили на інавгурацію", - повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Береза.

У середу вилетів до США і народний депутат Валерій Карпунцов з дружиною Ольгою. Він отримав запрошення на інавгураційні заходи від сенатора-республіканця від штату Луїзіана Джона Бузмана.

"Частину витрат оплачують вони", - сказав Карпунцов, але не уточнив, яку саме частину. Як вдалося з'ясувати "КП" в Україні", запрошуюча сторона бере на себе витрати по розміщенню, тобто оплачує номер в готелі. А все інше - переліт, харчування і розваги - головний біль гостей інавгурації. За найскромнішими підрахунками, "інавгурація Трампа" обійдеться кожному українському візитерові в 2-3 тисячі доларів.

Вчора в США вилетіли лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко і його однопартієць Андрій Артеменко, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, народні депутати Оксана Білозір, Георгій Логвінський, Сергій Льовочкін, Вадим Новинський. Нібито на інавгурацію Трампа полетіли і заступники глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук та Олексій Філатов.

Всі українські політики зустрінуться на "молитовному сніданку" 21 січня. Головна мета цього політико-релігійного заходу - спільна молитва за президента США і велич Штатів.

"Українські громадяни обирали депутатів для виконання своєї роботи. В першу чергу робота народного депутата - бути присутнім у сесійному засіданні та брати участь у голосуванні. Тому мені незрозуміло, що означає "Трамп запросив"? Або в Давос запросили? Це що, офіційне відрядження? Ні. Так що означає "запросили"? Запросили прогулювати засідання і "забивати" на виконання безпосередніх службових обов'язків", - обурюється народний депутат 6-7-го скликань Олександр Доній.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...